top of page

Mit træ skal fældes, hvad skal jeg gøre?

Opdateret: 13. jul. 2023

At skulle fælde et træ kan være en svær beslutning, især hvis det har en særlig betydning for dig. Men nogle gange kan det være nødvendigt at fjerne et træ, enten fordi det udgør en risiko, eller fordi det er blevet beskadiget eller er dødt.


Uanset årsagen er det vigtigt at vælge den rigtige person til jobbet. I denne blog vil vi se på, hvorfor det er vigtigt at vælge en uddannet/certificeret træfælder fra Skovskolen. Det kan for eksempel være en Skov- og naturteknikker eller en arborist med særlig uddannelse til at arbejde med i træer ved klatring.

Hvorfor er det vigtigt at vælge en uddannet/certificeret træfælder?

Når der fældes træer kan være farligt, hvis det ikke gøres korrekt. Det er vigtigt at vælge en uddannet træfælder, fordi de har den nødvendige træning og erfaring til at udføre arbejdet sikkert og effektivt. En professionel træfælder vil også have det nødvendige værktøj og udstyr til at udføre arbejdet på en sikker måde.


En professionel arborist vil også have en forsikring, der dækker eventuelle skader på ejendom eller personer, der kan opstå under arbejdet. Hvis du hyrer en person, der ikke er uddannet/certificeret, kan du ende med at betale for eventuelle skader eller ulykker selv.

Hvad er en uddannet/certificeret træfælder?

En uddannet/certificeret træfælder er en person, der har gennemgået en træfældningstræning på en anerkendt skovskole og har bestået en certificeringsprøve. En certificeret træfælder vil have de nødvendige færdigheder og viden til at udføre arbejdet sikkert og effektivt.Lund's træpleje asisterer ved uddannelse og certificering på Säcker Skog A+B uddannelsen
Lund's træpleje asisterer ved uddannelse og certificering på Säcker Skog A+B uddannelsen

For at blive certificeret skal en træfælder gennemgå en omfattende træning i træfældning og sikkerhed. Certificeringsprøven består af både en teoretisk og en praktisk del, hvor træfælderen skal demonstrere deres evner til at udføre arbejdet sikkert og effektivt.

Lund's træpleje er uddannet indenfor alle former for træfældning og arboristarbejde både på Skovskolen i Nødebo i Danmark og gennem Säcker Skog uddannelse i Sverige.

Hvordan finder jeg en uddannet/certificeret træfælder?

Hvis du har besluttet dig for at fælde et træ og ønsker at vælge en uddannet/certificeret træfælder til jobbet, er der flere måder at finde en kvalificeret træfælder på. Du kan også søge efter lokale træfældningsvirksomheder online og se, om de har en certificeret træfælder på deres team

En måde er at kontakte lokale træfældningsvirksomheder eller landskabsplejefirmaer. Disse virksomheder vil ofte have veluddannede og certificerede træfældere på deres team. Du kan bede om referencer og anbefalinger fra tidligere kunder, så du kan være sikker på, at du vælger en pålidelig træfælder. Du kan finde nogle af Lund's træplejes referencer her: Referencer fra Lund's træpleje

Uanset hvordan du finder en uddannet træfælder, er det vigtigt at bede om dokumentation for deres uddannelse og certificering, så du kan være sikker på, at de er kvalificerede til at udføre arbejdet og på at forsikringerne er i orden.

Opsummering

At fælde et træ kan være en farlig og kompleks opgave, og det er vigtigt at vælge en uddannet/certificeret træfælder til jobbet. En uddannet/certificeret træfælder vil have den nødvendige træning, erfaring og udstyr til at udføre arbejdet sikkert og effektivt. De vil også have en forsikring, der dækker eventuelle skader eller ulykker, der kan opstå under arbejdet.

Husk altid, at din sikkerhed og ejendom er vigtige, og at du skal vælge en uddannet/certificeret træfælder for at sikre, at arbejdet udføres sikkert.


Uforpligtende tilbud

39 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page