67630541_10218319206945721_5803425265656

Kursus

Sådan vedligeholder du din motorsav

Kædefilning, løbende vedligehold og sikkerhed

Træfældning er nyttigt og sjovt. Lund’s træpleje gentager succesen og afholder endnu et GRATIS motorsavskursus med plads til max 4 deltagere pr hold fra kl. 10.30-13.00

Kurset retter sig til privatpersoner, der har en motorsav, og som gerne vil lære at bruge og vedligeholde sin motorsav som professionelle gør.

Denne gang kommer der til at være fokus på tre ting:

1) Klargøring af egen sav med særligt fokus på korrekt filning af kæde - vi øver det!
2) Håndtering af sav - alt fra sikker start af sav til forskellige skæreteknikker
3) Få svar på dine spørgsmål, eller arbejd med renovering af din sav i værkstedet.

Vi smider nogle pølser og brød på grillen ved frokosttid, og der vil være kaffe og sodavand undervejs.

 

Download gratis kursusmateriale

Kompendium i vedligeholdelse og sikker brug af motorsav. Hvis producenten anviser noget andet, er det producentens vejledning der gælder.

 

Snak om kædesave og sikkerhed

Fra TV Nordkysten med Lund's træpleje

 

Kædesaven og dens tilbehør - del 1

Er der forskel på billige og dyre kædesave, og hvilken sav skal du vælge. Hvad gør hjelmen godt for? Her kigger vi lidt nærmere på sværdet og på, hvordan du finder den savkæde, der passer til din sav.

 

Kædesaven og dens tilbehør - del 2

Kæden til en motorsav er et mysterium for mange. Se med her og lær, hvad forskellen er, og hvordan man filer savkæden så den bliver skarp med en 2-i-1 fil fra Stihl. Hvad er skæretanden, hvad er rytteren, og hvordan skal de files? Her er en masse små fif.

 

Kædesaven og dens tilbehør - del 3

Hvad er kædebremsen på en motorsav, og hvordan undersøger du om saven er sikker at arbejde med. Jeg gennemgår også sikkerhedsbeklædningen: Skærebukser, skærestøvler, hjelm med visir og høreværn samt arbejdsandsker

 

Kædesaven og dens tilbehør - del 4

Her viser jeg korrekt start af en motorsav, og hvad der kan ske, hvis du arbejder uden skærebukser.

Et skræmmende regnestykke om motorsaven: En god kædebremse kan bremse motorsaven på 0,1 sekund. Det lyder godt, men tænk på at kæden ofter kører med en hastighed på 20m/s. Det betyder, at kæden faktisk kører 2 meter inden den stopper. Arghhh!!!! På almindelige kæder sidder der mellem 50-60 skæretænder på to meter kæde, og de vil hver skære en spån på ca 0,065mm. Det betyder at saven kan nå at skære 3-4 cm ind i dig på 0,1 sekund.

 

Kædesaven og dens tilbehør - del 5

Her viser jeg forskellige typer save. Skal den være på benzin, el, batteri, og hvad skal du ellers kigge efter. Og mere god info om motorsave, stangsave og til sidst en god gammel tohåndssav.

 

Vi fælder grønt

Tlf 93880028

Lund's træpleje

Falkevej 27, 3200 Helsinge

CVR 39200171

  • Facebook
  • Instagram

©2020 by Lund's træpleje