top of page

Træfældning af store og små træer

Du kender det godt. Træerne i haven er blevet for store, og de skygger for lyset i haven. Måske er naboen også lidt utilfreds. Andre gange står træet tæt på huset eller i det hele taget passer det bare ikke rigtigt ind mere. Træet kan være ramt af sygdomme eller være påvirket af gravearbejde eller jordpåfyldning.

 

Der er i det hele taget mange gode grunde til at fælde træer. For at fælde træer professionelt skal man være uddannet og certificeret til den type fældning man udfører. Lund's træpleje er certificeret i alle typer træfældningm medlem af Dansk Træplejeforening og er fuldt forsikret.

Vi fælder grønt

“Vi fælder grønt” betyder at jeg benytter alkylatbenzin og biologisk kædeolie fra Husqvarna i mine maskiner og gennem udfasning vil motorsave i videst mulige omfang blive erstattet af elektriske save på batteri. De save, hvor der er et batterialternativ, er udskiftet på nuværende tidspunkt.

Til vedligeholdelse af udstyr bruger jeg biologisk nedbrydelige produkter, og i det hele taget genanvendes udstyr i det omfang, det er muligt og sikkerhedsmæssigt forsvarligt. Brugte klatrereb bliver omdannet til kortere mastegjorde, og til sidst ender rebene som hundelegetøj med arboristknob. Defekt udstyr bliver brugt i eksempelsamlingen til uddannelse.

Træfældning af træ tæt på hus

Sådan får du et tilbud på træfældning

Når Lund's træpleje bliver bedt om at fælde et træ, så kommer vi forbi og kigger og taler opgaven igennem med dig. Så bliver opgaven løst til din fulde tilfredshed. 

Vi ser på mulighederne, så vi vælger den rigtige metode til fældningen. Der er mange måder at fælde et træ på, f.eks: Fældning fra rod, sektionsfældning (fældning hvor man klatrer træet ned), indtrækning med spil, nedskæring med lift eller kran eller en kombination.

Du kan læse mere om, hvordan prisen beregnes her.

Udfyld kontaktformularen, så kommer vi med en god løsning og ikke mindst omhyggelig vejledning.

Hvad koster det at få fældet et træ?

Prisen for træfældning afhænger primæst af, hvor lang tid der går med opgaven. Da vi er experterne, giver vi i de fleste tilfælde en fast pris på den opgave, vi har aftalt. Du kan læse mere om prisen for at fælde træer i denne blog artikel.

Hvis der er plads til det, og træet i øvrigt er egnet til det, fældes det fra jorden, og opskæres herefter. Hvis træet hælder forkert i forhold til faldretningen kan vi hjælpe det på rette vej ved hjælp af kiler eller ved hjælp ad indtrækning med spil.

En anden afart af fældning af træer fra jorden er væltede træer og stormfaldsopgaver. Der er særlige risici ved arbejdet med disse træer, blandt andet forårsaget af spændinger i træet, og det er farligt arbejde, og aldrig en gør-det-selv opgave.

Kan træet ikke fældes fra jorden må vi have andre metoder i brug. Enten topkapning, hvor vi klatrer oppe i træet og laver sektionsvis fældning (i daglig tale "topkapning), eller ved brug af egnet lift eller kran.

Afhængig af træet størrelse skal træfælderen være uddannet og certificeret til den størrelse og type fældning der udføres - oftest gennem en uddannelse på Skovskolen. Lund's træpleje er uddannet og godkendt til alle typer fældninger - og forsikret.

Uforpligtende tilbud på træfældning, råd og vejledning

DU kan altid få et uforpligtende tilbud fra Lund's træpleje. En god måde at indlede kontakten er at tage et par billeder af træet eller træerne, der skal fældes/beskæres og sende dem til os i en mail på info@henninglund.com

Der er også en hyggeligere måde

Oftest er der mange andre spørgsmål til træer og buske i haven, og derfor vil vi meget gerne komme forbi til en gåtur i haven, parken, skoven, sommerhuset og tale dine ønsker og fremtidsdrømme igennem så du kan få professionel vejledning.

Vi kalder det en havevandring, og det kan du læse mere om her.

Mere information

Vi deler gerne ud af vores viden og erfaringer så du kan træffe dine beslutninger på et oplyst grundlag.

Derfor kan du med fordel besøge vores blog om træfældning og beskæring, hvor der løbende kommer nye indlæg om alt muligt indenfor træfældning og beskæring.

Gør-det-selv

Er der nogen der værdsætter arbejdet med motorsav eller arbejdet med beskæringer, så er det Lund's træpleje.

Vi tilbyder også uddannelse for private, der godt vil lære om brug og vedligeholdelse af motorsaven, eller om korrekt beskæring for eksempel beskæring af æbletræer.

Du kan besøge vores kursusside her. Du er altid velkommen til at kontakte os for at høre mere om mulighederne for dig. Bare skriv til os her. så kontakter vi dig.

bottom of page