top of page

Kabelbrud på din robotplæneklipper - den klarer jeg

Opdateret: 29. jul. 2023

Langt de fleste robotplæneklippere som f.eks. Husqvarna, Stihl iMOW, Gardena, Worx og mange andre er styret af et kabel, der er gravet ned i kanten af græsplænen, for at afgrænse robottens arbejdsområde. Det kaldes også et afgrænsningskabel.


Hvis kablet er gået i stykker, det kan være helt brudt, eller isoleringen kan være beskadiget, så vil robotten oftest gå i stå, og give en fejlmeddelelse, om at der er en fejl på kablet.


Har du brug for hjælp her og nu, så Klik på dette link, så kommer du til siden om kabelbrud, hvor du let kan udfylde en simpel kontaktformular.

De mest almindelige årsager til kabelbrud

  1. Slid og ælde: Kablet, der bruges til at afgrænse området for robotplæneklipperen, er normalt begravet i jorden eller fastgjort til overfladen. Over tid kan kablet blive udsat for slid og ælde på grund af eksponering for elementerne, temperaturændringer og mekanisk stress, hvilket kan føre til kabelbrud.

  2. Uheld og skader: Uheld som f.eks. at køre over kablet med en plæneklipper eller at grave i jorden uden at være opmærksom på kablet kan resultere i kabelbrud. Også skader forårsaget af andre haveværktøjer eller dyr kan føre til brud på kablet.

  3. Dyrebid: Nogle gange kan dyr som gnavere eller hunde tygge på eller grave i kablet og forårsage brud. Det er vigtigt at sikre, at kablet er godt beskyttet mod sådanne situationer.

  4. Forkert installation: Hvis kablet ikke er korrekt installeret, eller der er sket fejl under installationen, kan det føre til svage punkter eller brud. Forkert tilslutning af kablet ringe isolering af samlinger eller utilstrækkelig nedgravning kan øge risikoen for kabelbrud eller øget modstand i kablet.


Specialværktøj til at finde kabelbrud på robotplæneklipperinstallationer sparer masser af tid
Specialværktøj til at finde kabelbrud på robotplæneklipperinstallationer. Signalet spores med en trådløs modtager.

Hvor er kabelbruddet på robotplæneklipper installationen?

At finde et brud på en nedgravet ledning i en robotplæneklipperinstallation kan være en udfordrende opgave, hvis bruddet ikke er åbenlyst synligt.


Derfor bruger Lund's træpleje professionelt elektronisk søgeudstyr til at finde fejl på nedgravede kabler. I de tilfælde, hvor kablet er gået helt over er det ret let at finde fejlen. Hvis det i stedet er isoleringen, der er tæret på dele af kablet, eller hvis kablet ikke er revet helt over, kan det være mere udfordrende at lokalisere de specifikke områder.


Hvis der er generel nedbrydning af isoleringen af kablet, eller hvis det har mange skader, kan man overveje at lægge et helt nyt kabel. I langt de fleste tilfælde er det dog en relativt simpel ting at få kablet samlet igen med en vandtæt muffe.


Når Lund's træpleje udfører reparation af af kabelbrud bruger jeg tit dobbelt isolering af samlingerne eller specielle vandtætte samlemuffer med silikone.
Robotplæneklipper følger kanttråden langs med stenene
Robotplæneklipper følger kanttråden langs med stenene

Nogle gange er der ikke kabelbrud og robotten stopper alligevel

Den hyppigste årsag til, at robotplæneklippere pludselig går i stå, er normalt en forhindring eller blokering på deres vej. Her er nogle almindelige årsager til, at roboplæneklippere stopper:

  1. Hindringer i græsset: Robotten kan sidde fast i et hul. Hvis der er større genstande, grene, legetøj eller lignende i græsset, kan nogle roboplæneklippere registrere dem som en forhindring og stoppe for at undgå skader på klipperen eller genstanden. Dette kan medføre, at roboplæneklipperen går i stå. Der kan også blivet viklet ting rundt om knivskålen under robotten.

  2. Batteriproblemer: Hvis roboplæneklipperens batteri er ved at være tomt, kan det medføre, at klipperen går i stå. Mange roboplæneklippere er udstyret med funktioner, der får dem til at vende tilbage til deres ladestation, når batteriniveauet er lavt, og de kan ikke fortsætte klipningen.

  3. Tekniske problemer: Som enhver anden maskine kan roboplæneklippere opleve tekniske problemer, der får dem til at gå i stå. Dette kan omfatte fejl i sensorer, motorproblemer eller softwareproblemer.

Hvis din roboplæneklipper går i stå, er det en god idé at inspicere området omkring den for at identificere eventuelle forhindringer eller blokeringer. Kontroller også kablet for eventuelle skader eller løse forbindelser.


Hvis der er fejl på selve robotten skal du bringe den til en autoriseret forhandler, der kan hjælpe dig.


Hvad skal du gøre for at få hjælp?

Klik på dette link, så kommer du til siden om kabelbrud, hvor du kan udfylde en kontaktformular og se priserne.829 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page