!-- Global site tag (gtag.js) - Google Analytics --> google-site-verification=fR4czvUng_dLtXwplqHhRlv_KtOfk6uMMFQsC_qVMFc
Søg
  • Henning Lund

Kursus i motorsav for private

Opdateret: mar. 19

Sikkerhed er første prioritet, når vi fælder træer. Ud over løbende uddannelse, specialkurser og erfaring er det afgørende at udstyret er vedligeholdt og benyttes rigtigt.


Vi har ofte kunder, der gerne vil deltage i arbejdet, både fordi det kan være spændende og fordi det kan gøre opgaven billigere. Men det er ikke ufarligt arbejde.Fra kursus på skovskolen i Nødebo

Sikkerhed med motorsav

Vi går dog eller ikke på kompromis med vores kunders sikkerhed. Alle kan gå ned i det nærmeste byggemarked og købe sig en motorsav, det gjorde jeg selv som ung. Jeg flottede mig og købe også en skovhjelm med høreværn og visir, men skærebukser og skærestøvler var der ikke nogen, der havde fortalt mig også er vigtigt.


Det samme ser vi, når vi kommer ud, og så sørger vi for at kunden kan låne, og fortæller lidt mere om vigtigheden af det rigtige sikkerhedsudstyr.


Det er ikke for sjov at os professionelle træfældere går op i vores sikkerhed, vi har mere erfaring, længere uddannelse og ofte bedre udstyr, og alligevel kunne vi aldrig drømme om at skære med en motorsav uden basal sikkerhedsbeklædning.


Sikkerhedsbeklædning ved brug af motorsav

Når du anskaffer dig en motorsav skal du også anskaffe dig det nødvendige sikkerhedsudstyr. På kurser gennemgår vi forskellige sikkerhedsbeklædninger, så du vælger det, som er rigtigt til dig. Sikkerhedsbeklædning omfatter:

  • Godkendt hjelm med visir og høreværn

  • Skærebukser med skæreindlæg beregnet til brug med motorsav

  • Skærestøvlser med skæreindlæg (almindelige sikkerhedssko er ikke godt nok)

  • Handsker


Hvordan bruger du en motorsav til træfældning og beskæring

Der er også andre elementer; som at starte en sav korrekt, bruge kædebremsen rigtigt og nærvær omkring det man er i gang med at lave. Og listen af tips og tricks er faktisk meget lang.Hvorfor et motorsavskursus

Hos Lund's træpleje vil vi gerne være med til at højne sikkerheden og forebygge at private brugere af motorsave kommer galt afsted.


Vi afholder 3-4 gange om året gratis motorsavskurser for private, hvor vi vedligeholder save, træner forskellige omkring brugen af motorsav og deler erfaringer, tips og tricks.


Det er vores måde at give tilbage som tak for de opgaver vore kunder betror til os, og alle over 18 kan detage, kunder hos Lund's træpleje eller ej - dog er det er bedst hvis man råder over en motorsav, og man kan også låne, hvis man mangler noget.


Selve kurserne er sponseret af Lund's træpleje, og vi arbejder ulønnet - til gengæld hygger vi os gevaldigt, nørder med save og teknikker og spiser lidt pølser fra grillen eller lignende når vi er færdige.


Her er en kursist i gang med at rengøre en Stihl MS 380 på kursus hos Lund's træpleje

Indhold af motorsavkurset

Kurserne som varer ca. 2-3 timer kan have forskellige temaer afhængig af deltagernes interesser, ønsker og erfaring, som f.eks.:


- Klargøring/rensning

- Sikkerhed ved brug

- Arbejdsbeklædning

- Reparation og renovering

- Skæreteknikker

- Gennemgang af savens opbygning

- Værktøj til vedligeholdelse

- Tips og tricks


Vi får så mange flotte tilkendegivelser efter kurserne, så det er noget vi har tænkt os at blive ved med at afholde.


Du er velkommen til at blive skrevet på invitationslisten til næste kursus ved at kontakt os her og skriv en besked til os om, at du er interesseret i kurset.


Så kontakter vi dig, når vi har planlagt de næste kurser. Vi tilstræber, at der max er 4-6 deltagere pr hold, for ellers er der ikke tid nok til individuel hjælp.

9 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
 

Vi fælder grønt

Tlf 93 88 00 28

Lund's træpleje

Falkevej 27, 3200 Helsinge

CVR 39200171

  • Facebook
  • Instagram

©2021 by Lund's træpleje