top of page

Fældning og beskæring af kirsebærtræ tæt på hus

Kirsebær er et meget almindeligt træ i Danmark og det findes i rigtig mange haver. De mest populære træer give mørkerøde kirsebær, selv om der er også mange andre sorter.


Kirsebær hører til familien af stenfrugter, og derfor skal beskæring først ske om efteråret. Det kan du læse mere om i årshjulet for beskæringer. Kirsebærtræ fældning kan ske året rundet mens kirsebærtræ beskæring er efter affrugtning.


Det er et træ, som trives bedst med sol og læ, og vi ser meget ofte selvsåede fuglekirsebær træer, og når de er blevet for store vil man gerne have dem beskåret eller fældet. Beskæring af kirsebær anbefales generelt ikke, men det er muligt.


Dit kirsebærtræ kan have svært ved at lukke sårene efter beskæring, specielt på større grene.

Derfor skal man gerne forbi juli måned måske endda august måned, før du skal beskære dit kirsebærtræ. Så har du også haft mulighed for at nyde bærrenes søde smag.Hvad gør man når træet, der skal fældes, står for tæt på huset?

Først og fremmest skal man overveje, om fældning af kirsebær er noget man tør give sig i kast med selv, og om man i stedet skal beskære træet.


Min anbefaling er, at hvis et træ på nogen måde kan forvolde skade i en hvilken som helst retning, så bør man kontakte et professionelt firma, der er uddannet til opgaven, og som har orden i sine forsikringer. Du kan kontakte os her.


Når jeg kommer ud til et nyt træ der skal fældes eller beskæres, så starter jeg med at vurdere træet og omgivelserne. Det kan have betydning for prisen på at få fældet et træ. Det kan for eksempel se ud som her:


Fældning af kirsebærtræ ved topkapning
Stort kirsebærtræ i have

Der skulle laves en tilbygning på huset, som træet ville være i vejen for. Derfor skulle det fældes.


Derfor valgte vi at sektionsfælde træet (topkappe) ved at klatre op i træet og skære det ned i mindre stykker. Selve stammet var omkring 100 cm i diameter i hoftehøjde, så det var et stort træ at håndtere.


Sektionsfældning kræver en særlig uddannelse

Det kræver en særlig uddannelse som topkapper at måtte klatre og bruge motorsav i et træ, og det må ikke ske stående på en stige. På billedet herunder får man en bedre fornemmelse af træets størrelse.