Pris på træfældning og beskæring?

Opdateret: jan. 2

Denne artikel kan være en hjælp hvis du vil forberede sig til mødet med en træfælder. Det kan give dyre og ærgerlige misforståelser ikke at kende til de forskellige former for træfældning.


Hvad koster træfældning?

Prisen på at fælde et træ er mellem 500 - 10.000 kroner eller mere ved vanskelige træer. Uden at vide mere om træet, dets omgivelser, mulige risici og så videre er det lige så svært at svare på, hvad der er en god pris som at svare på "Hvor meget vejer en fisk"? Få en altid fast pris på fældning eller beskæring af dit træ i et uforpligtende tilbud.


Er det simpel træfældning af et træ, eller er der flere træer? Skal der ske opskæring af stamme og større grene til brænde eller skal alt køres væk? I denne artikel kan du læse mere om, hvad det koster at fælde et træ. Du kan også kontakte mig direkte her: https://www.henninglund.com/contact


Træfældning i Nordsjælland

Træfældning eller beskæring?

Hvorfor skal træet fældes? Ofte er træet er blevet for stort. Du mangler lys i haven eller er bekymret for stormskader eller større grene, der kan knække af kronen og gøre skade. Det kan også være en nabostridighed omkring træer i skel, eller hvor kronen strækker sig ind over nabogrunden, og naboen er godt træt af at samle "dine" blade op.


Fældning og beskæring af træer

Det vigtigt, at du opnår det du vil, og det er en god ide at kontakte en professionel træfælder/arborist. Jeg kan ofte foreslå alternative løsninger, som er billigere, eller som du bliver gladere for i længden. Derfor er det vigtigt at tale sammen, så vi løser opgaven på den bedste måde.


Nogle træer kan reduceres pænt med beskæring, mens andre bare er blevet alt for store.


"Et stort smukt træ bliver ikke til et lille smukt træ ved beskæring"

Hvilket træ er der tale om?

Der er stor forskel på at fælde en rødgran eller birk, som vokser lige op i vejret og en skovfyr med tunge krogede og skæve grene. Forskellige træer opfører sig forskelligt, når man fælder dem. Nogle bukker lige så fint grenene ned medens andre flækker eller knækker af hurtigt.


Hvilken form for træfældning, der passer til dit træ skal vælges omhyggeligt - specielt når der er tale om vanskelige træer.


Hvor står træet?

Er der plads til at arbejde sikkert omkring træet? Står det, så det uden risiko kan fældes ved roden, og hvis der skal laves sektionsvis fældning (topkapning), er der så fri plads til at grenene kan kastes ned, eller skal der laves nedfiring? Står det ved en sø eller midt i et stikkende krat der vanskeliggør adgang, flugtveje og fjernelse af grene, så skal der også tages hensyn til det. Eller er der planter, bygninger m.v. under træet, som ikke må tage skade?


Undersøg også adgangsvej i forhold til oprydning. På nogle opgaver er det oprydningen, som tager længst tid.


Træfældning og beskæring med forsikring?

Træfældning er farligt arbejde. Det er i mange tilfælde ikke en gør-det-selv opgave.


Checkliste for træfældning

 • Er kronen sund - eller mistrives den?

 • Står træet godt fast med roden?

 • Er der udtalt råd i træet?

 • Er der synlige svampe på træet?

 • Træets vægtfordeling - hælder træet fremad, til siden eller er der bagfald?

 • Kan træet eller grenene ødelægge noget under fældning eller beskæring?

 • Er der behov for afspærring?

 • Er der nedstyrtningsrisiko fra store døde grene i kronen?

 • Er træet omfattet af lokale servitutter eller fredninger


Hvordan fældes et træ?

Forskellige former for træfældning kan kombineres for at øge sikkerheden eller for at spare tid. Det hurtigste er altid simpel fældning fra roden og skære det i stykker, når det ligger ned. Det langsomste er sektionsvis fældning ved hjælp at klatring, og fire grenene ned en efter en så de ikke ødelægger noget. Af forskellige fældemetoder kan for eksempel nævnes:

 • Træet kan fældes i fuld længde ved rod med fældejern/kiler og bagtå

 • Indtrækning med spil

 • Sektionsvis fældning - med og uden nedfiring/svævebane

 • Sektionsvis fældning fra lift - med og uden nedfiring

 • Stormfald


Oprydning efter træfældning

Der er andre omkostninger i forbindelse med træfældning end selve fældningen. Når der er fældet træer, skal der også ryddes op! Oprydning er i langt de fleste tilfælde en lige så stor (eller større opgave) som at fælde træet, og det udgør derfor også ofte en betragtelig del af prisen. Hvem der skal stå for bortskaffelse kan have stor indflydelse på prisen og du kan spare en del penge ved selv at stå for oprydning og bortskaffelse.


Skal det skæres op til brændestykker 25-30 cm, til håndterbart ca. 1 meter stykker, eller skal det bare blive liggende, hvor det falder? Skal brændet stables eller eller skal det blive liggende, hvor det er skåret?


Kan grenene være på en almindelig trailer, eller skal de flises (hakkes i stykker). Skal flisen bortkøres, eller vil du beholde flisen i haven?


Hvad koster træfældning?

De fleste (selv større) træer kan normalt fældes på 1/2 -1 dag af en eller to mand afhængig af opgaven. Mindre træer og fjernelse af enkelte grene kan tage under en time.


Hvis du tager nogle billeder fra forskellige vinkler og sender dem til info@henninglund.com med en lille beskrivelse, så kigger jeg på dem.
103 visninger0 kommentarer
 

Vi fælder grønt

Tlf 93 88 00 28

Lund's træpleje

Falkevej 27, 3200 Helsinge

CVR 39200171

 • Facebook
 • Instagram

©2020 by Lund's træpleje