Årshjulet for beskæringer

Jeg får tit spørgsmål om, hvad der er det rigtige tidspunkt for beskæring af træer og buske.


Der er nogle generelle retningslinjer afhængig af, hvilket træ der er tale om. Nyere forskning viser, at træer generelt har allerbedst mulighed for at klare sig, når de beskæres mens de er i god vækst, det vil optimalt sige i perioden fra juli til midt i september. Men så snæver er virkeligheden ikke. Langt de fleste træer vil uden problemer klare sig igennem en mindre beskæring året rundt.


Der er bestemte træer der skal beskæres på andre tidspunkter herunder alle træerne med stenfrugter (blomme, kirsebær, morel, mirabel o.s.v.), som først skal beskæres efter træerne er "affrugtede" - det vil sige efter at du har plukket frugterne. Beskæres de tidligere danner de "gummiflåd", der øger risikoen for en række alvorlige sygdomme i træet.


3 ting der kan gå galt ved en beskæring

  • Tidspunktet for beskæring i løbet af året er mest i relation til risikoen for de enventuelle svampeangreb, der kan komme i de åbne sår, der er tilbage efter en beskæring.

  • Grene der skæres for langt inde - eller for langt ude kan øge risikoen for dannelse af råd og svamp.

  • Træets fremtoning kan blive skamferet, hvis det beskæringsteknisk bliver beskåret forkert og i værste fald kan man slå træet ihjel.


Hvornår skal træer og buske beskæres

Oversigt over, hvornår træer kan beskæres

Få professionel vejledning af en træplejer

Hvis du ikke er sikker på, hbårnår og hvordan en beskæring skal gribes an, så kontakt en professionel træplejer eller gå som minimum på nettet og find informationerne der. Et træ, der en gang er blevet beskåret forkert kan tage mange år at rette op på - hvis det overhovedet er muligt.


Undgå at beskadige træet

Ofte kræver en beskæring, at man er oppe i træet for at kunne foretage en korrekt beskæring. Det er en opgave for arborister, som er certificerede til træklatring. Det er farligt arbejde, og hvis du ikke selv kan klare en beskæring fra jorden, så kontakt i stedet en arborist. Det behøver ikke at koste en formue at få beskåret et træ.Lund's træpleje er Certified Tree Climber og ArboristLund's træpleje er altid til at at hjælpe, også hvis du bare skal bruge et godt råd.1 visning0 kommentarer
 

Vi fælder grønt

Tlf 93 88 00 28

Lund's træpleje

Falkevej 27, 3200 Helsinge

CVR 39200171

  • Facebook
  • Instagram

©2020 by Lund's træpleje