!-- Global site tag (gtag.js) - Google Analytics --> google-site-verification=fR4czvUng_dLtXwplqHhRlv_KtOfk6uMMFQsC_qVMFc
Søg
  • Henning Lund

Vild Navr (Naur) hæk rettet op

Opdateret: mar. 19

Navr har eksisteret som naturligt vildthegn og som hækplante i rigtig lang tid. Stammen er robust som i en bøgehæk, og træet er næsten lige så blødt som hyld at skære i, så det går hurtigt at klipper/beskære en Navr.


Navr er tilmed meget hårdfør: Den kan både tåle tørke og fugt, frost og vind samt vejsalt og forurenet byluft, og den tåler kraftig beskæring. Rodsystemet er hjerteformet, med mange lodrette hovedrødder og fint forgrenede og højtliggende siderødder.


Kan Navr beskæres om sommeren

På denne årstid kan nye blade angribes af meldug, men hækken har altid været beskåret om sommeren uden større problemer, så vi indvilligede i at give det et forsøg.


Hvis du vil vide, hvad der er det bedste tidspunkt at beskære forskellige træer kan du finde råd og vejledning i Årshjulet for beskæring fra Lund's træpleje


En hæk som denne bør klippes to gange om året, og det var allerede 5 år siden den havde været klippet sidst, og naboer/renovationen var begyndt at klage - så nu skulle det være - NU.Navr hækken inden beskæring

Den lokale grundejerforening er meget restriktiv m.h.t. arbejdstidspunkter, så vi havde kun nogle få maskintimer til rådighed til at klare opgaven. Vi bruger efterhånden primært maskiner på batteri, så det er meget nabovenligt. Der blev tyndet ud bag hækken i haven med buskrydder og hækken blev klippet mod vejen med en lang stanghækkeklipper.


Topskud / vanris blrv skåret med stangsav

Dernæst blev top-skuddene taget med stangsav, og så startede der et større oprydningsarbejde med at få ryddet op i de mange afskårne grene. Grene fylder altid meget mere på jorden, end når de sidder på træet!Så blev den vilde hæk af Navr pæn og lige. Så mangler vi bare at slå græsset i rabatten.

Undervejs blev vi overrasket med dejlig frokost med sild, friske æg, tomater mv under bindingsværkshusets smukke tag. - det gav os ny energi til oprydningen efter at have givet den fuld gas i et par timer.


Der er stadig lidt løbende arbejde for at få hækken rigtig flot, for den har været forsømt i mange år. Det glæder vi os også til at følge.

7 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
 

Vi fælder grønt

Tlf 93 88 00 28

Lund's træpleje

Falkevej 27, 3200 Helsinge

CVR 39200171

  • Facebook
  • Instagram

©2021 by Lund's træpleje