top of page

Lær at beskære æbletræer - det tager kun 3 timer

Opdateret: 27. jul. 2023

I modsætning af, hvad mange tror, så er det mest optimale tidspunkt generelt for beskæring af æbletræer i perioden juli - september, når træerne er i god vækst. Hvis du vil lære, hvordan du skal beskære dit æbletræ - og havens øvrige buske og træer for den sags skyld, så har du flere gode muligheder.Du kan booke et personligt 1:1 kursus, hvor jeg kommer hjem til dig, og så beskærer vi dit æbletræ sammen, og du lærer undervejs. Alternativt kan du komme på et beskæringshold, som er lidt mere teoretisk og med lidt bredere sigte end kun æbletræer. Det personlige kursus er det mest intensive og 100% målrettet dit behov. På hold-kurset, som er det billigere alternativ til 1:1 kurset, kommer vi lidt bredere omkring de forskellige planter og i praksis klipper vi mindre og taler mere.


Jeg holder selv meget af at beskære æbletræer. Det giver mig en mental ro, en smukkere have og et sundere træ med æbler, der smager af mere. Forsømte æbletræer kan tage en del år at få genoprettet en balance i, og det er bare om at komme i gang. Heldigvis er det noget, du nemt kan lære at gøre selv.


Kursus i hvordan du skal beskære dit æbletræ for dig i din have

Da vi bruger dit træ som udgangspunkt for kurset, får du både beskåret dit træ, og du lærer, hvordan du skal beskære dit æbletræ fremrover. Det er luksusudgaven af beskæringskurset, da du og dit træ får den fulde opmærksomhed.

Pris kr. 1.950,- inkl. moms

Det er altid utroligt hyggligt, og ret intensivt, for der er meget at fortælle. Blandt andet får du svar på:

 • Hvorfor skal æbletræer beskæres?

 • Hvor mange grene skal tages af?

 • Hvilke grene skal klippes af?

 • Hvor på grenen beskærer man?

 • Hvordan kan et æbletræ formes?​

 • Hvad er den optimale grenstruktur?

 • ​Hvordan du plejer du dit æbletræ

 • Valg af beskæringsværktøj og rengøring af værktøj

 • Identifikation, forebyggelse og bekæmpelse af hyppigt forekomne svampe og insektangreb i æbletræer

Når vi er færdige efter ca. 3 timer, så har du lært, hvordan du skal beskære dit æbletræ fremover. Vi laver også en plan for, hvordan du skal beskære dit æbletræ fremadrettet for at du får det træ, du gerne vil have.


Du får også en lille huskeliste i form af en beskæringsvejledning, så du næste gang du skal beskære æbletræet kan kigge i den.


Du er selvfølgelig velkommen til at invitere din ægtefælle, partner eller ven med.


Hvordan foregår kurset i beskæring af æbletræ i praksis?


Du bliver ført sikkert og roligt igennem beskæringskurset.


 1. Du udfylder kontaktformularen med dine kontaktoplysninger, hvilket kursus du ønsker og cirka, hvornår det passer dig. Der kan godt være uden for normal arbejdstid og i weekender.

 2. Jeg kontakter dig på mail eller på telefonen, og så aftaler vi dato og tidspunkt. Måske vil jeg bede dig om at sende par billeder af dit træ/dine træer så jeg kan danne mig et indtryk af, hvad vi har at arbejde med.

 3. Jeg medbringer alt nødvendigt beskæringsværktøj, og du er selvfølgelig også meget velkommen til at bruge dine egne redskaber.

 4. Vi kigger på træet og taler om, hvad vi ser, og lægger en plan for hvad der skal ske. Vi taler også om træbiologi, træets cyklus og sygdomme i træet. Alt sammen noget der indgår i overvejelserne omkring beskæringen

 5. Så går vi i gang med at beskære træet sammen. Du arbejder i starten under vejledning, og vi afklarer alle dine spørgsmål undervejs. Har du flere træer - eller ønsker du længere tid, kan ekstra timer tilkøbes, hvis vi skal beskære dem allesammen - det er helt dit valg, og vi taler om det inden.

 6. Herefter opsummerer vi, hvad du har lært og hvad den fremtidige plan er for træet. Du får også udleveret en huskeliste til fremtidige beskæringer.Da kurset holdes hos dig kan du selv være med til at bestemme, hvordan vi bruger tiden. hvis du ønsker det. Prisen er inklusive transport i postnumre fra 3000-3400. Uden for disse postnumre afregnes transport særskilt (Grene fra beskæringerne bortskaffes ikke).

Kom på et beskæringshold hos Vedbæk Skov og Park

​Som et billigere alternativ kan du vælge at melde dig til på mit beskæringshold. Det er et kursus, som afholdes hos Vedbæk Skov og Park (i Vedbæk, Skelstedet 1A).


Pris pr. deltager kr. 695,- inkl. moms

Det kan være op til 14 deltagere på holdet, og vi kommer bredt rundt om beskæring af træer og buske. Det handler altså ikke kun om æbletræer, men også de øvrige planter i haven (dog ikke stauder og blomster).


Her er de emner kurset dækker

På dette kursus får du indsigt i en masse forskellige områder inden for beskæring:

 • De bedste værktøj til beskæring og hvornår bruges hvad

 • Hvordan vedligeholder du dit beskæringsværktøj

 • Hvordan udføres en beskæring, og hvordan reagerer træet / busken

 • Hvornår og hvor hyppigt skal forskellige træer og buske beskæres

 • Forskellige former for beskæring

 • Hygiejne, sygdomme og risici i forbindelse med beskæring

 • Beskæring af æbletræer

 • Vi kommer også til at beskære lidt på nogle greneksempler

Praktisk

 • Kurset er af 3 timers varighed

 • Solgte billetter refunderes ikke

 • Parkering kan ske på vejen eller hos Vedbæk Skov og Parks nabo Dansk Miljøanalyse.

 • Vedbæk Skov og Parks butik har et stort udvalg af beskæringsværktøj til både private og professionelle.

​Medbring gerne

 • Eget beskæringsværktøj til inspiration og sammenligning med alternativer.Du er altid velkommen til at kontakte mig, hvis du har nogen spørgsmål.


1.039 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page