top of page

Smuk græsplæne

Lund's plænepakker er skabt af vores kunder. Måske skal plænen ikke være en goldbane, men "bare"en smuk mosfri græsplæne til en pris, der er til at overkomme.

Vores plæne filosofi er, at vi gør det hårde arbejde med de rigtige maskiner, og du vælger selv, hvor meget vi skal gøre ud af det.

Læs mere om pakker og priser herunder. Priser på mellem kr. 8 - 30 pr. m2

græsslåmaskine

Plænepakker

Den lille hurtige

Vi vertikalskærer / lufter plænen så mos løsnes, og der kommer ny luft til græssets rødder. Du rydder selv op, bortkører afklip og plejer plænen efterfølgende.

Den pragmatiske

Vi vertikalskærer, rydder op og bortkører afklip, vi gøder hele plænen med NPK-gødning og eftersår med en specielt græsblanding med flere sorter til eftersåning,

Den virkelig lækre

I denne pakke får du desuden kørt topdressing ud på plænen, der giver næring til græsset og udjævner plænen så den bliver flottere og lettere at holde fx. hvis du har robot plæneklipper.

Plænepleje til private haver

Lund’s træpleje tilbyder en effektiv pleje af din græsplæne tilpasset dine ønsker. Tit bliver jeg spurgt om, hvad jeg synes der skal gøres med villaens eller sommerhusets græsplæne, der efterhånden er mere mos end græs.

I de fleste tilfælde er svaret det samme, når det gælder græsplæner i private haver. Det er tit gamle græsplæner, hvor der er meget andet end græs i plænen – ofte mere mos end græs. På den anden side er der heller ikke behov for at plænen står som var det en golfbane – men den skal ligne en rigtig græsplæne.

Problemer med græs og plæner

Udfordring nr. 1: Mos i græsplænen

Mos ser vi i alle haver, for mos trives rigtig godt i vores klima og du kan finde mos i græsplænen uanset, om det er på den solrige del af haven eller i skyggen, hvor der er mere fugtigt. Hvis du ikke gør noget ved det, så kan hele plænen til sidst være overtaget af mos som udkonkurrerer græsset.

Vi bruger en professionel vertikalskærer til at fjerne mosset, som samtidig er med til at bekæmpe andet ukrudt og give luft til græssets rødder.

Udfordring nr. 2: Vækstbetingelser for græsset

Den rette gødning til græsplænen giver græsset bedre vækstbetingelser og giver jorden en højere PH-værdi, så mosset ikke trives så godt. Det kan være traditionel NPK gødning, eller organisk gødning. Vær opmærksom på at organisk gødning kan lugte ret markant i en periode, indtil det er opløst.

Hvis man ikke ønsker så kraftig græsvækst, kan man nøjes med at tilføre kalk.

Udfordring nr. 3: Ujævn græsplæne

En græsplæne bliver med tiden ujævn, og ønsker man en græsplæne uden for mange huller eller lunker i plænen, kan græsplænen blive topdresset. Topdressing er en blanding af findelt muld og sand som både opretter plænen, og gøder den en lille smule på grund af mulden.

Opskriften på en virkelig lækker græsplæne

Græsset skal være klippet kort inden vi kommer. Der må ikke ligge grene, store bunker af blade eller lignende - så plænen skal være almindeligt ryddet som når du slår græs.

  • Vi vertikalskærer/plænelufter hele plænen

  • Mos m.v. rives sammen, opsamles og bortkøres

  • Der udlægges et tyndt lag speciel topdressing af findelt muld blandet med sand ca. 5-10 mm, lunker fyldes og det hele rettes af med en topdressing rive.

  • Der gødes efter forholdene. F.eks. med NPK 14-3-15

  • Der eftersås med en blanding af kvalitets græsfrø egnet til eftersåning/reetablering af plæne.

Blandingen består af ca. 75% almindelig flerårig rajgræs, som egner sig rigtig godt til eftersåning, da den etablerer sig utrolig hurtigt, hvilket modvirker mos og ukrudt i græsplænen. De resterende 25% består af engrapgræs, som har lange underjordiske udløbere og et dybt rodnet.

Det giver græsblandingen nogle gode egenskaber, da det gør den meget tørketolerant, vinterhårdfør og sikrer at skader/huller i græsplænen hurtigt reetableres med nyt græs.

lunds træpleje

Hvad koster plænepleje

Plænepleje pris: Prisen ligger mellem kr. 8 og kr. 30 pr. kvadratmeter afhængig af, hvad du ønsker, der skal laves. Priserne er inkl. moms.

Den lille hurtige: Kr. 8 pr. m2

Den pragmatiske: Kr. 19 pr. m2

Den virkelig lækre: Kr. 30 m2

Beløbene indeholder materialer og arbejdsløn inklusive moms. Der er inkluderet 10 kg topdressing pr. m2, når dette bestilles. Minimumspris kr. 1500. Kørsel afregnes med kr. 5 pr. km. Der beregnes ikke kørsel for opgaver i Gribskov.

Uforpligtende tilbud på plænepleje

Plænepleje udføres professionelt og med kvalitetsprodukter. Jeg giver gerne gode råd inden du beslutter, hvad der skal gøres. Jeg arbejder primært i Nordsjælland. Skriv til mig, så tager vi den der fra.

Falkevej 27, 3200 Helsinge

Tlf 93 88 00 28

  • Facebook
  • Instagram
Vælg din plænepakke

Tak for din indsendelse!

bottom of page