Stormskader og træer

Opdateret: 26. feb. 2020

Efteråret er sæson for stormvejr, og når vinden bliver stærk nok, så er der risiko for at der sker stormfald, det vil sige at træer kan blæses omkuld.


Hvis jeg ser tilbage på tidligere storme, så begynder syge træer at falde fra vindstød på omkring 20 m/s, svækkede og syge træer kan dog sagtens falde ved mindre vind. Når vindstødene kommer op på omkring 25 m/s og derover har jeg oplevet stormfald i stort omfang.Der er forskellige faktorer der spiller ind for at vurdere risikoen for stormfald. Hvilket træ er der tale om, hvor stort er det og hvordan er vægtfordelingen i træet. Hvordan er det placeret i forhold til bygninger, elledninger, offentlig vej eller sti. Også jordbundsforholdene kan spille ind. Efter længere perioder med megen nedbør kan jorden blive meget blød, og det kan give større risiko for stormfald, og det samme kan gælde ved sandet jord.


Hvis du går en tur i skoven har du måske set grantræer, der er knækket 3-5 meter over jorden og står tilbage som et lys, medens andre træer er væltet så en del af roden er vippet op og ligger frit.


At arbejde med stormfaldne træer er noget af det farligste vi kan beskæftige os med indenfor træfældning. Der er ofte store spændinger i træet som kan give alvorlige ulykker. Under alle omstændigheder er stormfald ikke en gør-det-selv opgave.


Det allerbedste er at forebygge, og hvis uheldet alligevel er ude så kontakt dit forsikringsselskab eller en arborist, der er uddannet til den slags farlige opgaver.

7 visninger0 kommentarer
 

Vi fælder grønt

Tlf 93 88 00 28

Lund's træpleje

Falkevej 27, 3200 Helsinge

CVR 39200171

  • Facebook
  • Instagram

©2020 by Lund's træpleje