Beskæring af æbletræ

Beskæring af æbletræer er en dejlig ting at få gjort. Der er mange meninger om hvornår det bedste tidspunkt er, og faktisk kommer det helt an på hvad man vil opnå. Du er altid velkommen til at kontakte Lund's træpleje for råd og vejledning.


Hvorfor beskære et æbletræ?

Et æbletræ skal klippes så alle blade kan få sol og luft. Sollyset skal til for at modne æblerne og luften skal til så træet ikke bliver så modtageligt for de mere end 30 hyppige svampesygdommen - specielt skurv som dannes på de fugtige blade, når det samtidig er lunt i vejret.


Hvornår beskæres?

Hvis et æbletræ er "forsømt", er det lettest at beskæte om vinteren, så man tydeligt kan se grenformationerne. Ofte må en beskæring af et forsømt træ gøres over flere år for ikke at stresse træet unødigt. På de fleste æbletræer i private haver er der alt for mange grene, hvis man vil optimere sit udbytte.


Når man beskærer om vinteren sætter træet flere vandris (lange lodrette skud) i løbet af sommeren, da den oplagrede energi skal bruges. Vandris skal nippes så tidligt som muligt, og tænk dig om - nogle af skuddene skal du måske bruge til at forme den fremtidige krone med.

6 visninger0 kommentarer
 

Vi fælder grønt

Tlf 93 88 00 28

Lund's træpleje

Falkevej 27, 3200 Helsinge

CVR 39200171

  • Facebook
  • Instagram

©2020 by Lund's træpleje