Sure rønnebær

Opdateret: 26. feb. 2020

Det er i hvert tilfælde surt når rønnebærtræet er dødt.

En dejlig solskinsmorgen var vi kaldt ud til fældning af en røn. Det var et træ med 5 stammer hvilket er meget karakteristisk for røn, hvoraf de 4 var døde. Det er sjovt, som vi render ind i døde træer i øjeblikket, men man kan jo håbe på, at det er vores oplysning om fordelene ved professionel træfældning der virker:)

Inden vi gik i gang, måtte vi midlertidigt flytte et lille æbletræ, da det lå lige i faldretningen, og da det var nyplantet, så det ville ikke tage skade af flytningen. Vi orienterende også lige naboerne om, at vi ville larme lidt et par timer, men de kunne være ganske rolige, vi var færdige inden frokost.

Selve fældningen forløb planmæssigt. Først tog vi de øverste grene, og så lagde vi lidt ekstra omhu i forhug og fældesnit da det var (om end et lille træ) stadig en halvdød røn. Den ene stamme have sidehæld, men ikke mere end at vi kunne holde retningen med en tilpasset fældekam.

Stammerne blev skåret op til brænde, grene fliset og kørt væk og endelig skar vi stødet ned så det er klar til rodfræsning. Til sidst blev plænen revet igennem for at fjerne de sidste grene. Det kommer måske ikke som en overraskelse, men oprydning og håndtering af det fældede træ tager ofte en del længere tid end det egentlige fældearbejde.

Det stykke arbejde kan vi godt være bekendt. Sådan skal det gøres!

10 visninger0 kommentarer
 

Vi fælder grønt

Tlf 93 88 00 28

Lund's træpleje

Falkevej 27, 3200 Helsinge

CVR 39200171

  • Facebook
  • Instagram

©2020 by Lund's træpleje