Pas på træer med råd

Opdateret: 24. juli 2019

Vi løste en lille opgave hen over sommeren, hvor en stor sidegren på et birketræ var rådden og træet have været topkappet tidligere ved stammen. Så der var synlige tegn, der gjorde at vi var særligt opmærksomme, før vi gik i gang med fældningen.

Vi startede med at kigge træet nærmere efter, og det var en god ide. Der var råd i hele stammen.

Derfor undersøgte vi birketræet grundigt inden vi gik i gang, for vi havde mistanke om, at der var råd i stammen. Og ganske rigtigt, der var råd i hele stammens længde. Så er klatring generelt en dårlig ide! Og det kan heller ikke anbefales, at det er en opgave, man skal give sig i kast med selv som haveejer.


Vi måtte tage ekstra forholdsregler og have gang i stangsav mv for at klare opgaven sikkert. Da kronen var skåret ned, var der plads til, at vi kunne fælde den resterende stamme sikkert ved jorden.

Alt forløb planmæssigt. Grenene kom i flismaskinen og blev hugget til flis. Stammen og de tykke grene blev skåret op i 25 cm brændestykker og stablet og så blev græsplænen blæst igennem for de værste spåner.


Et godt eksempel på, at mindre træer godt kan give udfordringer, og det er bedre at bruge den tid der skal til at arbejde sikkert end at tage dumme chancer.

8 visninger0 kommentarer
 

Vi fælder grønt

Tlf 93 88 00 28

Lund's træpleje

Falkevej 27, 3200 Helsinge

CVR 39200171

  • Facebook
  • Instagram

©2020 by Lund's træpleje