!-- Global site tag (gtag.js) - Google Analytics --> google-site-verification=fR4czvUng_dLtXwplqHhRlv_KtOfk6uMMFQsC_qVMFc
Søg
  • Henning Lund

Klipning af hæk

Et gammelt mundheld siger, at hækken skal klippes inden Sankt Hans. Min nabo sværger til at klippe bøgehækken så sent som muligt, for så kan han nøjes med at klippe den en gang om året! Det bliver den nu ikke ret pæn af, selv om det i praksis godt kan lade sig gøre at lave et "økonomiklip".


En forvokset bøgehæk, der er klippet på den ene side. Til vinter skal den topkappes og reduceres på den ene side.

Det letteste, og det der giver det pæneste resultat er at klippe hækken tidligt når den begynder at skyde samt et par gange i løbet af sommer og efterår. Så er det begrænset, hvad der produceres af grenafklip, hækken bliver mere ensartet og det er i det hele taget lettere at få pænt.


Er hækken blevet for stor?

Er hækken vokset sig for stor til almindelig klipning skal den beskæres/topkappes. Det skal gøres om vinteren for de fleste planters vedkommende. For de store hække som bøg og lærk klippes toppen og den ene side den ene vinter, og den sidste side, den efterfølgende vinter. På denne måde har planterne den bedste chance for at overleve et stort indgreb som reduktion.


Hvad koster en hækkeklipning?

Som hovedregel koster det kr. 35,- pr. meter inkl. moms for hække op til 2 meter og ca. kr. 10 i tillæg pr meter, hvis hækken er højere. Det inkluderer bortskaffelse af grenaffald. Kontakt os altid gerne for at få et tilbud.

3 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
 

Vi fælder grønt

Tlf 93 88 00 28

Lund's træpleje

Falkevej 27, 3200 Helsinge

CVR 39200171

  • Facebook
  • Instagram

©2021 by Lund's træpleje